Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Úvod » Výběrová káva » ETHIOPIA GOMMA - 250g


        

ETHIOPIA GOMMA - 250g

Káva má velmi zajímavé tóny, příjemná chuť a plné tělo kávovníkových třešní způsobené vulkanickým podložím.

skladem

 

Skladem: 4 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 130
Balení: 250g
Cena pro Vás:
247 Kč

do košíku:
  ks  

ETIOPIA GOMMA

  • Oblast: Gomma
  • Producent: Biftu Gudina
  • Odrůda: původní etiopské odrůdy
  • Výška: 1975- 2200 m.n.m.
  • Zpracování: promyté (washed)
  • Chuť v šálku: Velmi zajímavé tóny, příjemně bohatá chuť a plné tělo kávovníkových třešní způsobené vulkanickým podložím.
  • Vhodné pro: Presovač, ChemexAeropress, Mokka konvičku, French PressDripper

 

V tónech této exkluzivní kávy se promítá vulkanické podloží, které je plné minerálů a dusíku. (Chuť třešní pěstovaných na sopečné půdě znáte z velmi oblíbených zrn Costa Rica.)

Vysoká nadmořská výška a pečlivá práce 180 farmářů z drobných místních farem dodává kávě příjemně bohatou chuť a plné tělo.

Záštitu produkce umožňuje malé sdružení BIFTU GUDINA, které si již během krátké doby svého působení vyneslo pověst producenta s nejlepšími kávovníkovými zrny v Africe.

BIFTU GUDINA najdeme v oblasti GOMMA u města Jimna v západní Ethiopii.

Kávovníkové třešně kávy ETHIOPIA GOMMA jsou sesbírány ručně a zpracovány promytou metodou a následně usušeny na tzv. afrických postelých. Takto zpracovaná zrna kávy se pečlivě posbírají, aby se do distribuce nedostaly žádné defekty.

Spotřeba kávových zrn v Etiopii je největší v celé Africe. Etiopská kávovníková zrna patří k nejvyhledávanějším mezi odborníky i mezi širokou veřejností. Dobrá etiopská zrna se mohou srovnávat s jinými nejjemnějšími a nejkvalitnějšími odrůdami arabik na světě.


V některých textech se dočteme, že slovo káva pochází právě odtud z Etiopie dle města Kaffa. Dodnes se v Etiopii pořádají kávové rituály, kdy se zelená zrna praží na pánvi nad otevřeným ohněm, drtí ve hmoždíři a následně se podávají jako čerstvá káva. Tento rituál je výhradně ženskou doménou a trvá až 1,5 hodiny. Mnozí turisté, kteří se kávových rituálu zůčastnili tvrdí, že tímto způsobem ochutnali nejlepší kávu na světě.