Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

KONTAKTY

Kávaskozou.cz
tel: +420 608 078 373
info@kavaskozou.cz
Po - Pá 8:00 - 17:00 hod.

ZBOŽÍ V AKCI

Cena pro Vás 1 220 Kč
není skladem
Cena pro Vás 590 Kč
skladem
Cena pro Vás 640 Kč
skladem

Časté dotazy
Časté dotazy, které Vás zákazníky zajímají

 

PRODÁVÁTE MLETOU KÁVU?

KDE MOHU "KÁVU S KOZOU" KOUPIT?

JAKOU VELIKOST BALENÍ KÁVY NABÍZÍTE?

PROČ NABÍDKU KÁV MĚNÍTE?

V ČEM JE KÁVA ZABALENA?

JAKÝ ZPŮSOB DOMÁCÍ (ALTERNATIVNÍ) PŘÍPRAVY DOPORUČUJETE?

JAK SKLADOVAT KÁVU?

ČÍM SE "KÁVA S KOZOU" LIŠÍ OD BĚŽNÝCH KÁV Z OBCHODŮ?

 

 

PRODÁVÁTE MLETOU KÁVU?

Na přání jsme schopni zaslat kávu i mletou (za tuto službu si nic neúčtujeme), avšak mletí předem nedoporučujeme. Veškerá kávová zrna obecně již po uplynutí 15ti minut ztrácí částečně své aroma i chuť. Abyste dosáhli maximálního chuťového zážitku, doporučujeme kávu mlít těsně před použitím pomocí ručního nebo elektrického mlýnku s mlecími kameny (nikoli sekáče).

• Doporučujeme např:

Ceramill - ruční nerezový mlýnek na kávu s keramickými mlecími kameny a velmi přesně nastavitelnou hrubostí mletí od espressa po French Press.

Jelikož existuje několik druhů přípravy kávy, je vhodné na vybraný způsob přípravy mletí zrn přizpůsobit.

Pokud se však rozhodnete nechat si zaslat kávu mletou, uveďte prosím v objednávce, jakým způsobem budete kávu připravovat (AEROPRESS, DRIPPER V60, FRENCH PRESS, VACUUM POT, MOKKA KONVIČKA). Mletí kávy Vám rádi přizpůsobíme na míru.


KDE MOHU "KÁVU S KOZOU" KOUPIT?

"Kávu s kozou" zakoupíte přímo zde na našich internetových stránkách WWW.KAVASKOZOU.CZ. Během několika hodin Vám kávu zašleme přímo domů.

 


JAKOU VELIKOST BALENÍ KÁVY NABÍZÍTE?

Balení kávy jsme uzpůsobili tak, aby se balení využilo celé a nezůstaly tak přebytečné gramy navíc.

2 šálky kávy (300 ml) = 18g mleté kávy (doporučené množství kávy)

180g = 20 šálků

540g = 60 šálků

900g = 100 šálků

Můžete také vyzkoušet vzorky kávy po 36g. Z jednoho balení vzorků si připravíte 4 šálky kávy.


PROČ NABÍDKU KÁV MĚNÍTE?

Snažíme se dodávat kvalitní kávu z posledních sklizní. Po sklizni dochází k REPOSU (odpočinutí) zrn v zemi původu. Následně jsou zrna kávy nabídnuta k prodeji. V tomto období se tedy zelená neupražená zrna kávy odkupují. Jakmile roaster kávu upraží, máme ji tu pro Vás k dispozici.

Sklizně se v průběhu roku mění, a tak máme možnost Vám stále nabízet nové a nové chutě.

Tak vznikl i slogan "ochutnej SVĚT, ochutnej SKLIZEŇ”.


V ČEM JE KÁVA ZABALENA?

"KÁVU S KOZOU" balíme do sáčků s jednosměrným ventilem. Ventilek zabraňuje průniku vzduchu do balení, ale umožňuje vypouštění oxidu uhličitého ven ze sáčku. Balíčky jsou složeny ze 3 vrstev plast/hliník/plast (PET12/AL7/PE95). Kávovníková zrna jsou tak stále čerstvá a aromatická. K balíčku kávy přidáváme uzavíratelnou klipsu, díky které můžete kávu uchovávat déle čerstvou.

 


JAKÝ ZPŮSOB DOMÁCÍ (ALTERNATIVNÍ) PŘÍPRAVY DOPORUČUJETE?

Není nutné mít doma profesionální pressovač, abyste si vychutnali skvělou kávu. Alternativní (domácí) příprava vytáhne z kávy chutě, jaké z espressa neznáte. Navíc sady alternativních metod se pohybují již od 1.500Kč (např: mlýnek Ceramill a Dripper V60-01).

Jestliže s alternativními metodami začínáte, vyzkoušejte například French Press. French Press dokáže z kávových zrn vytáhnout ojedinělé aroma i chuť. Jedná se o elegantní a jednoduchý způsob přípravy kávy s vynikajícím výsledkem.

Pokud chcete vyzkoušet filtrovanou metodu, zaručeně nezklame CHEMEX nebo DRIPPER V60. Na cesty se nejlépe hodí AEROPRESS. Aeropress je vyrobený z odolných a téměř nerozbitných polykarbonátů a tak se nemusíte bát poškození, když jej vezmete s sebou do kufru.

AEROPRESS a DRIPPERY V60 jsou natolik oblíbené, že existují soutěže mistrovství světa baristů v AEROPRESSOVÁNÍ i v přípravě kávy v DRIPPERU V60.

VACUUM POT je opravdu originální způsob přípravy. Nejen Vaše blízké, ale i Vás pohltí úžas hořícího plamene a stoupání vody vzhůru a pak kávy zpět do baňky.

Alternativní metodu milují i sami BARISTÉ, dokonce dnes ji můžeme ochutnat v lepší kavárně.

 

JAK SKLADOVAT KÁVU?

Kávová zrna skladujeme na suchém a chladném místě. Zrna je možné uschovat i v lednici. V tom případě přesypeme kávu do vzduchotěsné dózy, aby neabsorbovala pachy jiných potravin. Mražení zrn nedoporučujeme.


ČÍM SE “KÁVA S KOZOU” LIŠÍ OD BĚŽNĚ

DOSTUPNÝCH KÁV Z OBCHODŮ?

Výběrová káva je káva, která na světových degustacích (cuppingu) získala 80-100 bodů. Jedná se tedy o kávu nejvyšších chuťových a aromatických vlastností. V současné chvíli nabízíme 100% arabiku. Arabika je celosvětově nejuznávanější druh kávovníku. Ze zrn arabiky se připravují ty nejlahodnější kávy světa. Má jemnou chuť i aroma. Chutě arabik jsou ovocné až květinové, mají jemnou aciditu (kyselost) a velmi nízkou hořkost.

Standardní kávovníková zrna obchodních řetězců z velké většiny nabízí blíže neurčené směsi robusty a arabiky. Čím více robusty a nekvalitních komanditních zrn, tím je i nižší výsledná cena. Snahou těchto prodejců je co nejvyšší počet prodaných káv za co nejnižší cenu. Strojový sběr ničí rostlinu kávovníku a málokdy umí roztřídit zralé a nezralé třešně. Ve výsledné chuti obvykle nenalezenete téměř žádnou aciditu, má vysoké procento kofeinu způsobené obsahem robusty a nahořklou chuť. Často se setkáváme s přepáleným zrnem.

Oproti tomu naši kávu poznáte na první pohled dle bravy, vůně i chutě. Můžete rozeznávat výrazné sirupové tóny při suché metodě zpracování kávových zrn nebo jemné květinovo-ovocné tóny při využití mokrého zpracování. Sami vyzkoušejte rozdíl a porovnejte jemnost KÁVY S KOZOU s klasickou kávou.